Een organisatieopstelling is interessant voor bedrijven, organisaties en teams die iets willen veranderen of verbeteren of iets willen begrijpen van haar of zijn team of werk.

Organisatieopstellingen worden met succes ingezet bij langdurige problemen; patronen herhalen zich zowel in tijd, als misschien ook op meerdere plekken in de organisatie. De oorzaak is onduidelijk. Gebruikelijke interventies helpen niet, of niet blijvend. Iedereen is van goede wil en toch lukt het maar niet. De energie lijkt weg te stromen, ook bij degenen die nieuw in het systeem komen. De systemische benadering gaat uit van de organisatie als een levend systeem. Gedrag van mensen wordt daarin beïnvloed door impliciete patronen uit het heden en verleden. Organisatieopstellingen bieden inzicht in deze impliciete patronen, deze inzichten helpen om te ontdekken welke oplossingsrichting het beste kan worden gevolgd.

Binnen organisaties en teams spelen allerlei ‘verborgen’ dynamieken tussen de werknemers onderling en tussen werknemers en het management. Tijdens organisatieopstellingen gaat het team praktisch aan de slag om deze bewegingen inzichtelijk te maken. Hiervoor wordt elke deelnemer door de coach op een plek in de trainingsruimte geplaatst. De posities van de teamleden samen geven een goed beeld van waar het team of de organisatie zich op het moment bevindt en hoe het zich kan verbeteren. De training organisatieopstellingen geeft een organisatie inzicht in de verschillende dynamieken en biedt de deelnemers praktische handvatten waar ze direct mee aan de slag kunnen. Verandering bij één element is al voldoende om het hele systeem weer in beweging te zetten. Soms is de sfeer binnen een team niet optimaal, worden deadlines niet gehaald, blijven posities moeilijk bemand of is er sprake van stress. Het is niet altijd eenvoudig om dergelijke patronen te doorbreken.

Door alle teamleden letterlijk in de ruimte te plaatsen kunnen deze patronen in kaart worden gebracht en worden verhelderd. Deze verrassende methode is oorspronkelijk bedoeld om systemen binnen families te onderzoeken (familieopstellingen). Bij de originele methode wordt gebruik gemaakt van representanten die een weergave geven van de situatie. We hebben echter al een aantal keer succesvol met de teamleden zelf opstellingen weggezet. Binnen de begeleiding is plaats voor humor en relativeringsvermogen. We voelen het team op een veilige manier aan de tand, prikkelen en zetten iedereen weer op een goede plaats binnen de organisatie. De teamleden gaan aan het einde van de teamtraining naar huis met de kunde en kennis om werkelijk zaken binnen de organisatie ten goede te keren. De training is afwisselend, boeiend, praktisch en zorgt ervoor dat de deelnemers weer een gezamenlijk team kunnen vormen.

AGENDA


Kies een beschikbare datum om aan te melden voor deelname aan een opstelling

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief

CONTACT


OPSTELLERS

Judith Puttiger 
judith@opstellers.nl 
06 27 37 59 16

Locatie Roosendaal:
De Werkplaats
Ettingstraat 14a
4703GL  ROOSENDAAL

 

 

Facebook  LinkedIn

 Copyright © 2014 Opstellers. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt met ♥ door de Roversbende